Kalle Rovanpera nyerte a Szilveszter Ralit

szöveg és fotó: Szilveszter Rallye

Befejeződött a 21. Szilveszter Rallye! Talán kijelenthető, hogy színvonalában, látványában az elmúlt évek talán legjobb viadalán vagyunk túl.

Amint az várható volt, a verseny abszolút bajnoka a WRC2 Pro kategória idei világbajnoka, a 19 éves finn Kalle Rovanperä és csinos navigátora, Noora Korhonen lett, akik mögött a cseh Petr Semerad Jiri Hovorka végzett, hátrányuk 36,6 másodperc volt a győztesek mögött. Mindketten egy Skoda Fabia R5-össel versenyeztek, Kalle így győzelemmel búcsúzott a Hungaroringen a cseh márkától.

A harmadik helyért hatalmas magyar belháború zajlott mind a hat szakaszon, végül a harmadik helyet a 2019-es abszolút magyar bajnok, Vincze Ferenc, és navigátora, Szőke Tamás (VW Polo GTI R5) szerzett meg. A Korda Racing párosa 1,4 másodperccel előzte meg Csomós Miklóst és Nagy Attilát (Skoda Fabia R5), míg a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt duó (Citroen C3 R5) 11,5 másodperccel zárt mögöttük.

Az amatőrök abszolút sorrendjében hat szakaszt követően a szintén Skoda Fabia R5-össel versenyző Berkes Csaba és Madár Nóra győzött. A Historic abszolút első helyét a szlovák Jozef Béres, Vojtech Bacinsly páros (Ford Sierra Cosworth) szerezte meg.

Related posts